V. Votava: V souvislosti s rušením pracovišť finančních úřadů požádám ministra financí o vysvětlení

4.8.2015

Rozhodnutí ministerstva financí zrušit od 1. 1. 2016 dvacet tři pracovišť finančních úřadů v obcích s rozšířenou působností považuji za velmi citlivou záležitost, která může negativně ovlivnit dostupnost veřejné správy pro občany v daných regionech.

Zvláště, když se stále hovoří o tom, že by se státní správa měla přibližovat k občanovi a ne naopak. Chápu nespokojenost starostů dotčených obcí, kdy ministerstvo financí s nimi tento kro nikterak nekonzultovalo.

„Požádal jsem proto ministra financí Andreje Babiše o poskytnutí bližších informací a zároveň mu sdělil, že hodlám problematiku rušení pracovišť zařadit na program  jednání rozpočtového výboru Sněmovny a to za jeho účasti. Dále jsem o stanovisko požádal Svaz měst a obcí České republiky a na jednání rozpočtového výboru budou pozváni i jeho zástupci. Bude jistě podnětné pro všechny zainteresované strany, když si ministr financí bude moci přímo vyslechnout také argumenty starostů,“ říká šéf rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Václav Votava.