ČSSD představila návrhy úprav stanov

07.02.2015

Poslední zasedání ÚVV ČSSD před březnovým sjezdem pokračování v diskusi o návrhu PG ČSSD na změnu stanov se dnes uskutečnilo v pražském Kongresovém centru. Nejdůležitější bod představovala tzv. dovolba delegátů a delegátek na sjezd z řad Mladých sociálních demokratů (MSD) a Sociálně demokratických žen (SDŽ). Členové ÚVV získali ale také další důležité informace – mimo jiné právě k organizaci sjezdu.

„Přípravy na březnový sjezd jsou v plném proudu. Velmi vítám, že na něm bude výrazně posílen počet delegátů navržených okresními organizacemi. Na 38. Sjezd ČSSD dorazí 752 delegátů a delegátek s hlasem rozhodujícím. Sjezdu před dvěma lety v Ostravě se jich pro srovnání účastnilo s  hlasem 642,“ řekl předseda strany Bohuslav Sobotka.

Na jednání ÚVV přednesl M. Starec návrh PG na změnu stanov. Diskuse k návrhu bude pokračovat na příštím jednání Předsednictva ČSSD s tím, že návrh bude schvalován na sjezdu.

TO ČSSD