Úmrtí S. Grosse: vedení strany umístilo do Lidového domu kondolenční knihu

16.04.2015

Po dlouhé nemoci zemřel dnes ve věku 45 let bývalý předseda a dlouholetý člen České strany sociálně demokratické Stanislav Gross. Vedení sociální demokracie, které vyjadřuje upřímnou soustrast manželce, dětem a celé rodině, nechalo do informačního centra v Lidovém domě umístit kondolenční knihu.

Členové sociální demokracie i lidé z široké veřejnosti mohou vyjádřit soustrast s úmrtím Stanislava Grosse zápisem do kondolenční knihy. Tu dnes krátce po 13. hodině nechalo vedení ČSSD umístit do informačního centra, které se nachází v přízemí Lidového domu v pražské Hybernské ulici.

Stanislav Gross vstoupil do ČSSD v květnu 1990 a už v září se stal členem jejího předsednictva. Stál také jako zakládající člen u vzniku Mladých sociálních demokratů (MSD), mládežnické organizace strany. V letech 1991-1994 byl jejím předsedou a první dobu svého funkčního působení současně vykonával funkci předsedy Rady mládeže Čech, Moravy a Slezska.

Politická dráha Stanislava Grosse vyvrcholila na přelomu století, kdy se stal postupně předsedou poslaneckého klubu (1995-2000), ministrem vnitra (2000-2004), statutárním místopředsedou strany (2001-2004), předsedou české vlády (2004-2005) a předsedou České strany sociálně demokratické (březen-září 2005).

Sekce PR a marketingu ČSSD