Plzeň spustila novou službu pro osoby v nouzi, pomůže s nákupy, vyzvednutím léků a podobně
20.
3.

Město Plzeň zřídilo v souvislosti s epidemií koronaviru novou službu, která je určena potřebným seniorům, rodičům samoživitelům a lidem v opravdu krizové situaci. Od úterý 17. března 2020 začalo fungovat Kontaktní centrum pro osoby v nouzi. Lidé se do něj dovolají vytočením telefonního čísla 378 032 222. Jejich hovor přijmou pracovníci centra, zjistí, co dotyčný potřebuje i jak je pomoc akutní. Lidé v nouzi mohou žádat o zajištění nákupu, vyzvednutí léků, vyvenčení pejska a podobně. Úkolu se pak

Město předalo dobrovolným hasičům novou techniku
31.
1.

Město Plzeň dlouhodobě podporuje dobrovolné hasiče, kteří působí na území krajské metropole. Ve čtvrtek 30. ledna předal radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký jednotkám sboru dobrovolných hasičů celkem sedm hasičských vysavačů za 459 tisíc korun a sedm kusů evakuačních nosítek vhodných pro záchranu osob ze špatně dostupných míst Spencer Shell za 97 tisíc korun. Díky novému vybavení se zvyšuje akceschopnost jednotek sboru dobrovolných hasičů v Plzni.

Plzeňští strážníci vyjedou do terénu s novými vozidly
4.
11.

Člen Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti předal nová vozidla pro Městskou policii Plzeň.

Dnes v deset hodin dopoledne před budovou radnice předal radní města pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký čtyři nová vozidla pro Městskou policii Plzeň. Jedná se konkrétně o automobily tovární značky Škoda Karoq 1,5 TSi. Klíče od vozů si symbolicky z rukou radního pro oblast bezpečnosti převzal pověřený velitel Městské policie Plzeň Mgr. Marek Šilhan.